Hocras Warenhuis voor horeca en grootverbruik

Hocras keuken >> Introductie

De tijden veranderen...

En de eisen die gesteld worden

aan de hedendaagse horeca ook!

Aan de keuken binnen een horecabedrijf worden steeds zwaardere eisen gesteld. Terwijl de marges onder druk staan, goed personeel moeilijk te vinden is en de wetgeving steeds zwaarder wordt.
Hocraskeuken
  Elke dag moet een topprestatie geleverd worden:
 • te veel verschillende werkzaamheden over te weinig medewerkers verdeeld
 • over een te lang tijdvlak
 • te weinig eenvoudige hulpmiddelen voor een goede beheersbaarheid.
  Er is een aantal oorzaken te noemen die deze druk opvoeren:
 • pieken in de keuken opvangen
 • minder derving
 • blijven calculeren
 • minder uren
 • constante kwaliteit.

Hocras Keuken heeft dit opgelost

Hocras Keuken is de voorloopkeuken voor de horeca. Geen lange mise-en place tijd meer, betere controle op FIFO en beheersbaarheid van de HACCP. Op een kleiner werkoppervlak kan meer werk worden verzet.
Behoudt van eigen identiteit.
Samen met Hocras Keuken wordt er een keus gemaakt welke gerechten en componenten in Hocras Keuken worden gemaakt. Exclusief voor de opdrachtgever! Geen standaard product dat ook bij anderen staat, maar een product dat speciaal ontwikkeld is voor deze specifieke relatie. Ook is het mogelijk gerechten naar eigen receptuur te laten produceren door Hocras Keuken. Dit is en blijft een doorlopende activiteit door de seizoenen heen. Een vertegenwoordiger van Hocras Keuken onderhoudt de communicatie tussen de relatie en het product-ontwikkelingsteam en wil graag betrokken worden bij het opzetten van nieuwe kaarten, menucycli en party-arrangementen.

Van kleine tot grote charges

Van koelvers tot diepvries

Hocras Keuken produceert alleen op aanvraag en bestelling. Voor een constante kwaliteit en een goede beheersing van de goederenstroom wordt voornamelijk diepvries geproduceerd. Hocras Keuken heeft hier goede ervaringen mee en kan aantonen dat er geen merkbaar verschil is met koelvers. Koelvers wordt alleen op constante aanvraag en toevoer geproduceerd.
Zowel voor diepvries als voor koelvers geldt dat alles wordt geproduceerd vanaf 200 couverts en een veelvoud daarvan. Desgewenst kunnen de producten op voorraad worden gehouden. Binnen een overeengekomen periode dienen dan de producten afgenomen te zijn. Men betaalt wat men afgeleverd krijgt.

Speciale verpakkingen

voor verschillende gebruikers

Unieke verpakkingen
voor het regenereren van de componenten


Hocras Keuken onderzocht en testte diverse verpakkingen zeer uitvoerig. Daarbij stonden het gemak bij het regenereren en het behoud van smaak en kwaliteit voorop. Uiteindelijk werd een verpakking gevonden dat de temperatuur extreem goed geleidt, waardoor de inhoud snel wordt verwarmd. Een andere unieke eigenschap: er ontstaat absoluut geen ‘aanbranding’ van het product aan de binnenzijde van de verpakking als het wordt verwarmd. De verpakking verdraagt een temperatuur van maximaal 190 graden celsius. Het regenereren kan op verschillende manieren; in de hete lucht-oven en magnetron. Niet alle gerechten kunnen in de magnetron.
Verschillende verpakkingsvormen.
Afhankelijk van het gebruik worden diverse verpakkingen ingezet. Dit kan een één-persoonsportie zijn of een veelvoud daarvan in diverse (gastronorm) maatverpakkingen.

Verschillende relaties met ieder zijn eigen wensen.
Hocras Keuken levert aan diverse segmenten binnen de horeca als; restaurant, eetcafé, bedrijfsen party-catering. In overleg met de relatie wordt de keuze van verpakking gemaakt. Alles wordt in doosjes aangeleverd, volledig geëtiketteerd volgens de richtlijnen. Elke doos is herkenbaar voor welke specifieke opdrachtgever de producten zijn gemaakt. Hocras Keuken kan volledig voorraadhoudend zijn voor bijvoorbeeld menucycli of grote party-arrangementen of het ‘gewone’ dagelijks assortiment.

Geen noodzakelijke aanpassingen
aan de keuken.

De mise-en-place tijd wordt ingekort, men heeft minder derving en kan een grotere kaart inzetten. Verder verandert er in eerste instantie in de keuken niet veel. Alleen minder stress !
Later zal men de keuken kunnen aanpassen aan bijvoorbeeld korte looplijnen en een efficiëntere opstelling van de apparatuur. Om volledig inzicht te krijgen in de meest ideale opstelling en inrichting van een keuken en om een maximale toepassing van de manier van werken te verkrijgen heeft Hocras Keuken een voorbeeldkeuken in een daadwerkelijk operationeel restaurant geplaatst.
Met de ervaringen die hieruit zijn voortgekomen kunnen de relaties van Hocras Keuken hun voordeel doen en desgewenst toepassen in de eigen omgeving. Hocras Keuken levert geen keukens, maar kan desgevraagd wel adviseren met betrekking tot de routing en inrichting van de keuken.

Hoe lang bestaat dit al

Men is al jaren aan het zoeken naar een goede invulling van deze wijze van werken. Tot op heden is de kwaliteit en exclusiviteit nog ver te zoeken.
 
Hocras Keuken is hierin geslaagd.
Hocras Keuken heeft enkele jaren research en testen gedaan binnen het horeca-segment. Dit was mogelijk omdat Hocras Keuken een onderdeel uitmaakt van Hocras B.V. Hocras is een gespecialiseerde full-service horecagroothandel die van uit het midden van het land de horeca beleverd met eigen vrachtwagens.
Eigen gespecialiseerde inkoop. Alle versgroepen als vlees, vis, wild & gevogelte, aardappelen, groenten & fruit, zuivel en brood zijn in eigen beheer. Zo kan ook Hocras Keuken aan goede vers ingrediënten komen, telkens op dezelfde wijze en met dezelfde kwaliteit.
Distributie in eigen hand. Lokaal en nationaal. Hocras heeft ook een grote zelfbedieninggroothandel op dezelfde locatie. Met VHC, een landelijke opererende groothandel voor de horeca en grootverbruik, worden de nationale relaties beleverd.
Verdere optimalisatie. Hocras heeft de mogelijkheden van Hocras Keuken verder verwerkt in een concept. Dit concept omvat ook de volledige IT (kassa) omgeving en desgewenst de conceptuele begeleiding en gehele financiële administratie van het horecabedrijf. Voorop staat en blijft staan; de eigen identiteit. Ook bij het concept gaat het alleen om de back-office. De formule, menukaart en dus de eigen identiteit blijft behouden.