Aardappelsalade met gerookte forel, artisjok en verse kruiden
10 personen
45 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Hellmann's.
Ingrediënten
- 1,2 kg krielaardappels in de schil
- 400 g mini komkommer, in plakjes
- 300 g gemarineerde artisjokken, grof gehakt
- 300 g gerookte forelfilet, in stukjes gebroken
- 20 g kervel, grof gehakt
- 20 g Knorr Primerba Dille
- 20 g platte peterselie, grof gehakt
- 2 dl Hellmann’s Dressing Fijne Kruiden Bieslook
- Witte peper, versgemalen naar smaak
- 100 g zuurdesemcroutons
- 60 g baby leaf
- 1 bakje shiso purper
- 1 bakje basilicum cress
Bereiding
Aardappels koken:
- Was de krielaardappels grondig en kook ze in de schil in lichtgezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
- Laat de aardappels licht afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Salade samenstellen:
- Snijd de mini komkommers in dunne plakjes en hak de gemarineerde artisjokken grof.
- Breek de gerookte forelfilet in kleine stukjes.
- Meng de krielaardappels met de komkommer, artisjokken, forel, kervel, dille, peterselie en de fijne kruiden dressing.
- Roer alles goed door zodat de smaken zich mooi mengen.
Op smaak brengen:
- Breng de salade op smaak met versgemalen witte peper. Proef en voeg eventueel extra dressing of peper toe naar smaak
Bord opmaak
- Verdeel de aardappelsalade over de borden of salade bowls.
- Maak de salade af met de zuurdesemcroutons voor een knapperige bite, gevolgd door de baby leaf.
- Garneer met enkele blaadjes shiso purper en basilicum cress voor een frisse, kruidige touch.
Bestel ingrediënten