Anti Pasti Misti met gegrilde courgette, artisjok en pan con tomate
4 couverts
Ingrediënten
- 1 st aubergine
- 1 st courgette groen
- 1 st courgette geel
- 1 st artisjok
- 50 gr artisjok spread
- 8 st Spaanse dippers
- 2 st lingue
- 1 st citroen
- 70 gr Parmezaanse kaas
- 1 st hazelnoot worst
- 50 gr Coppa
- 20 gr olijven
- 1 st mozzarella
- 150 gr trostomaat
- 2 st vijgen
- 3 gr rucola
Pan con tomate:
- 2 st stokbrood
- 1 teen knoflook
- 5 ml olijfolie
- 100 ml tasty tomato spread
- 8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine en courgette in lange dunne plakken en bestrooi deze royaal met zout. Laat dit vervolgens gedurende 20 minuten intrekken.
- Kook de artisjok gaar in een pan met ruim kokendwater, zout en citroensap.
- Pluk de artisjok en bewaar de blaadjes ervan.
- Doe de artisjok spread in een schotel en steek hier de blaadjes van de verse artisjok in.
- Leg de lingue neer op de plank en leg daar speels wat vleeswaren overheen met wat stukjes artisjok.
- Grill de aubergine en courgette en leg deze vervolgens speels op de plank.
- Vul enkele tipjes met olijven.
- Leg de mozarella op de gegrilde courgette en aubergine.
- Snijd voor de pan con tomate kleine lange plakken van het brood en toast deze in de oven met een klein beetje olijfolie.
- Wrijf hierna de knoflookteentjes over het brood heen.
- Leg vervolgens de tasty tomato spread op de toast en garneer het af met basilicum.
Bestel ingrediënten