Appelbeignets met kaneelsuiker
4 couverts
40 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 8 st bladerdeeg
- 2 st goudreinetten
- 75 gr kristalsuiker
- 7 gr kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Meng de suiker met het kaneelpoeder. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken in de lengte.
- Snijd het bladerdeeg rond uit met een klein mesje, 3 cm groter dan de appel.
- Maak het bladerdeeg met een kwastje een klein beetje nat en leg de gesneden appel in het midden van het bladerdeeg. Vul de binnenkant van de appel met de kaneelsuiker.
- Maak de andere plak bladerdeeg nat met een kwastje en plaats deze bovenop de appel. Vouw de randen dicht en druk deze aan met een vork.
- Frituur de beignets op 175°C voor circa 6 minuten. Schep niet te veel appelbeignets tegelijk in het frituur.
- Schep de beignets met een draadspaan uit de olie en laat goed uitlekken op papier. Haal ze vervolgens door de kaneelsuiker heen.
Bestel ingrediënten