Asian chicken noodle met kippendij, garnalen en shiitake
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 3 pakjes voorgegaarde noedels
- 4 st eieren
- 200 gr kipdijblokjes
- 60 gr witte kool
- 1 st rode ui
- 1 st prei
- 1 st gember
- 3 stengels bosui
- 4 tenen knoflook
- 60 gr shiitake
- 300 gr garnalen
- 3 st paprika gemengd
- 3 st rawit pepers
- 25 gr taugé
- 40 ml wok saus
- 40 ml oesterknoflook saus
- 20 ml sushi azijn
- 5 blaadjes zorri cress
- 20 gr gebakken ui
- 60 gr cashewnoten
Bereidingswijze
- Breng een pan water aan de kook.
- Snipper de ui en de knoflook en houd deze apart. Snijd vervolgens de prei julienne en de paprika in kleine stukken. Snijd de shiitake in klein stukken en houd deze apart.
- Snijd vervolgens de rawit ragfijn en zet deze aan met de ui en knoflook. Voeg hier vervolgens de kippendijblokjes aan toe en bak deze mooi rondom tot ze goudbruin zijn.
- Voeg hier de gesneden groenten aan toe en wok deze op hoog vuur mooi beetgaar.
- Voeg nu de gamba's hier aan toe en blus het geheel af met de oestersaus, woksaus en de sushi azijn.
- Dompel de voorgekookte noedels in het kokende water. Wanneer deze warm zijn voeg je deze toe aan de wok.
- Meng alles goed door elkaar.
Bordopmaak
- Doe het gerecht in een diep bord en garneer het gerecht af met taugé, gesneden bosui, de gebakken uitjes en wat cashewnootjes.
Bestel ingrediënten