Asperge salade met little gem en peterselie, citroen en eetbare viooltjes
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 800 gr witte asperges
- 2 stuks little gem
- 150 g boter
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 citroen (sap en rasp)
- Zout en peper naar smaak
- 4 plakjes ham
- 12 gr croutons
- 4 gekookte eieren, in kwarten gesneden
- Verse dille voor garnering
- Eetbare viooltjes voor garnering
Bereidingswijze
- Schil de asperges, verwijder de houtachtige uiteinden en snijd ze in stukken van ongeveer 15 cm.
- Kook de asperges in licht gezouten water gedurende 8-10 minuten tot ze gaar zijn maar nog stevig. Giet af en houd warm.
- Smelt de boter in een kleine pan op laag vuur. Voeg de ham, dille, citroensap en -rasp toe. Roer goed door, breng op smaak met zout en peper, en houd warm.
- Snijd de little gem doormidden.
Bordopmaak
- Leg de little gem op de borden.
- Verdeel de gekookte asperges erover en leg de kwarten ei erop.
- Meng de croutons met de warme boter-ham dressing en schep over de asperges.
- Garneer met verse dille en eetbare viooltjes.
Bestel ingrediënten