Aspergesoep met peterselie olie
4 couverts
20 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 1,5 l water
- 75 gr boter
- 125 ml slagroom
- 1 gr nootmuskaat
- 40 gr asperge crèmesoep
- 30 gr peterselie
- 30 ml olijfolie
- 15 ml cider azijn
Bereidingswijze
- Schil de asperges en snijd de onderkanten van de asperges af.
- Zet de asperges op het vuur met boter, nootmuskaat, water, een snufje zout en een natte doek. Breng de asperges aan de kook.
- Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken en haal ze dan van het vuur af. Laat ze onder een doek op de werkbank nagaren. Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht.
- Voeg de asperge-schillen en kontjes toe aan het afgekoelde asperge vocht. Breng het langzaam aan de kook en voeg de asperge crème poeder toe. Je zal zien dat de soep langzaam gaat binden.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Passeer de soep door een zeef heen.
- Pluk de peterselie en draai deze door met ciderazijn, olijfolie en zout.
- Passeer de peterselie olie door een fijne zeef.
Bordopmaak
- Verdeel de soep over de kommen.
- Drapeer de peterselie olie druppelsgewijs over de soep.
Bestel ingrediënten