Baba au Rum met chantilly en bruine rum siroop
4 personen
1 uur
vegan
Ingrediënten
- 75 gr bloem
- 20 gr callebaut vegan
- 2 gr droge gist
- 16 gr lichte basterdsuiker
- 50 ml soja melk
- 34 gr Violife boter
- 1/2 vanillepeul
- 50 gr Violife roomkaas
- 75 gr plantaardige slagroom
- 2 el poedersuiker
- 250 ml bruine rum
- 500 ml sinaasappelsap
- 15 gr lichte basterd suiker
- atsinacress
- silicon bakmat
Chantilly
- Klop de slagroom, poedersuiker en vanillepeul stevig op.
- Klop de roomkaas glad, en meng dit vervolgens met de opgeklopte slagroom.
Bruine rum siroop
- De bruine rum en suiker inkoken tot 1/4 en voeg hier het sinaasappelsap aan toe. Reduceer het geheel tot 1/2.
Baba
- Bloem, gist en suiker goed mengen in de mixer.
- Voeg de sojamelk in delen toe en laat het geheel mengen tot er een bal ontstaat. Meng de massa voor 5 minuten tot er een zacht beslag ontstaat.
- Voeg de boter op kamertemperatuur en 10 gram chocolade callets toe. Meng dit wederom 5 minuten tot een elastisch beslag.
- Dek het beslag af met folie en laat dit rusten voor een uur. De massa zal dan verdubbelen.
- Vet de bakvorm in en strooi hier licht basterd suiker overheen.
- Wanneer de massa goed is gerezen vul je de mallen voor 1/4. Laat deze vervolgens nog 15 minuten staan.
- Bak vervolgens af op 175 graden in 20 minuten.
Bordopmaak
- Haal de baba-cake als deze nog warm zijn door de siroop
- Maak een grote druppel met twee eetlepels van de bruine rum siroop op het bord. Leg twee van de gedoopte baba's in de siroop. Hak de resterende chocolade callets en garneer de baba. Spuit hier chantilly dotjes bij en maak het gerechtje af met 2 takjes atsina cress.
Bestel ingrediënten