Beef tataki met gepocheerd ei, gemarineerde komkommer en een ponzu-yuzu dressing
4 couverts
25 min
Ingrediënten
- 480 gr diamanthaas
- 4 eieren
- 200 ml azijn
- 8 st asperges
- 1 komkommer
- 50 ml rijst azijn
- 80 ml uchibori dashi-iri ponzu yuzu
- 10 gr wasabi furikake
- 20 ml yuzu kajyu
- 20 gr radijsscheuten
- 16 gr Zaanse mayonaise
- 2 gr wasabi
- 6 gr veldsla
Bereidingswijze
- Laat de diamanthaas op kamer temperatuur komen en kruid goed met peper en zout.
- Zet een bakpan met olie op het vuur, laat deze goed heet worden. Schroei het vlees voor 2 minuten heet dicht aan elke zijde. Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten.
- Snij de onderkant van de asperges af. Kook de asperges in een pan met kokend water, met een snufje zout, voor c.a. een halve minuut tot ze beetgaar zijn. Koel daarna direct terug in een bak met ijskoud water.
- Schil de komkommer in de lengte met een dunschiller, zodat je lange plakken krijgt. Marineer de komkommer en de asperges in de rijstazijn.
- Breek de eieren los in een tipje. Doe wat azijn in een pan met water, laat net niet aan de kook komen. Maak met een garde een draaikolk in het water en giet voorzichtig vanuit het tipje de eieren in het midden van de draaikolk; doe dit met max. 2 eieren te gelijker tijd!
- Maak een dressing van de yuzu en de ponzu, voeg op het laatst de wasabi furikake toe.
- Meng de mayonaise met de wasabi.
- Pak een scherp mes en snij het vlees in mooi dunne plakken (let op: snijd tegen de draad!).
Bordopmaak
Pak een rond bord en leg dakpansgewijs in het midden van het bord het vlees in een rondje neer. Drapeer de dressing over het gesneden vlees. Leg in drie hoeken de gemarineerde komkommer en daar bovenop de gekookte asperges. Maak mooie stipjes aan de zijkant op het bord met de wasabi mayonaise. Leg in het midden de radijsscheuten en het gepocheerde ei. Kruid het gepocheerde ei met wat grof zout, en maak het geheel af met een wasabi furikake.
Wijntip
Albioni 2018 Montepulciano d'Abruzzo OAK aged
Deze Montepulciano d'Abruzzo is een krachtige rode wijn die sappig en warm is en waarbij het fruit mooi aanwezig blijft.
Bestel ingrediënten