Beetroot pasta met baby spinazie feta, rode ui en munt
4 couverts
15 minuten
vegan
Ingrediënten
- 300 gr vegan pasta
- 125 gr baby spinazie
- 80 gr vegan feta
- 20 ml Griekse olijfolie
- 1 st rode ui
- 40 ml rode wijn azijn
- 120 gr olijven
- 3 takjes munt
- 160 gr komkommer
Extra toevoeging
- vegan calamares
Bereidingswijze
- Kook de pasta af in ruim kokend water al dente en spoel vervolgens de spinazie af.
- Voeg zout en olijfolie toe aan de afgekoelde pasta, zodat deze niet gaat plakken.
- Maak de feta klein en meng deze met de baby spinazie.
- Snijd de olijven klein en voeg deze aan de spinazie en feta toe.
- Snijd battonets van de komkommer.
- Maak een mengsel van poedersuiker en rode wijn azijn.
- Maak de rode ui schoon en snijd deze in ragfijne halve ringen.
- Blanceer de rode ui voor 2 seconden in ruim kokend water met zout en leg deze vervolgens in het zoetzure rode wijn azijn.
- Meng de pasta met de feta en spinazie en leg vervolgens de rode ui er boven op.
Bordopmaak
- Leg de olijven boven op de pasta en besprenkel het geheel met olijfolie.
- Maak het gerecht af met de chiffonade van munt en kleine takjes van munt.
Extra toevoeging
- Frituur de vegan calamares en leg deze boven op de pasta.
Bestel ingrediënten