Bierbrood van de barbecue volkoren-speltbrood met vijgen, hazelnoten en bier
4 couverts
2 uur
vegetarisch
Ingrediënten
- 350 ml herfstbok bier
- 10 gr grof zeezout
- 530 gr volkoren speltmeel
- 5 ml olijfolie
- 50 gr gedroogde vijgen
- 50 gr bruine hazelnoten
- 5 gr gistblokjes
Bereidingswijze
- Zeef het meel met een fijne bolzeef en leg dit in een ringvorm op de werkbank.
- Los de gist* op in het bokbier en hak de vijgen en hazelnoten fijn.
- Giet het biermengsel in het midden van de meelring en strooi hier de vijgen, hazelnoten en het zeezout over.
- Meng alles door elkaar, kneedt het tot een glad deeg en laat het deeg ca. 25 minuten onafgedekt of met een natte theedoek erop rijzen op een temperatuur van 35-40°C.
- Kneedt het deeg nogmaals goed en maak hier bollen van.
- Plaats deze in een ingevet bakblik en laat dit nogmaals 25 minuten rijzen.
- Plaats de platesetter in de barbecue met daarop het rooster en zet hier het bakblik op.
- Breng de temperatuur van de barbecue op 200°C en
- bak het brood in ca. 45 minuten af.
*Kritiek punt: meng nooit zout en gist door elkaar!
Bestel ingrediënten