Kaasplank met verschillende kazen en walnootbrood
4 couverts
10 min
Ingrediënten
- 100 gr dadel walnotenbrood
- 12 st druiven
- 4 theelepels ingendeal stroop
- 50 gr vijgenconfijt
- 100 gr Parmigiano reggianno
- 100 gr Reypenaer
- 100 gr Chaumes
- 100 gr Tomme savoie
- 100 gr Morbier
Bereidingswijze
- Snijd de kaas in de gewenste stukjes. Zorg dat de kaas een half uur voor het serveren uit de koelkast is zodat die goed op kamertemperatuur is.
- Snijd het walnotenbrood in kleine puntjes.
Bordopmaak
- Serveer de diverse kazen op een houtenplank met het walnotenbrood, de vijgenconfijt, druiven en stroop.
- Serveer de kazen altijd van mild naar pittig. Dat wil zeggen eerst de schaap en/of geitenkaas daarna de witte korst kazen. Hierna volgen de half harde en harde kazen, vervolgens de roodbacterie kaas en tot slot de blauwader kazen.
Wijntip
Kopke Tawny Reserve Port
Kope Fine Tawny is een zachte, op kleine eikenhouten vaten, gerijpte instap Port.
Bestel ingrediënten