Boost je koffiemoment!
met oliebollen & appelflappen
Niets zo fijn als opwarmen met een kop goede koffie, thee of warme chocolademelk met slagroom op een koude winterdag. Tijdens de donkere dagen komen gasten jouw zaak binnen voor extra gezelligheid of om even bij te komen van alle feestdageninkopen. Een mooi moment om op in te spelen en het koffiemoment een boost te geven! Met een feestelijke lekkernij voor bij de warme drank verhoog je namelijk al snel jouw omzet.
‘Dit is dé tijd dat gasten zichzelf verwennen; boost je koffiemoment met een seizoensspecialiteit!’
Feestelijk lekkers
Natuurlijk is iets lekkers aanbieden tijdens het koffiemoment altijd een goed idee, maar zeker tijdens het feestdagenseizoen – dé tijd waarin mensen zichzelf extra verwennen. Hoe leuk is het dan om iets aan te bieden dat ook nog eens past bij de tijd van het jaar? Geef een eigen twist aan een traditioneel recept of maak het bordje extra mooi op om er een echte specialiteit van te maken. Zo breng je jouw gasten al snel in feestelijke stemming.
Oliebollen & appelflappen
Wat is er nu feestelijker dan een oliebol of appelflap? Met alle oliebollenkramen die tijdens dit seizoen langs de straat staan, is de kans groot dat gasten de hele dag door al lekker zijn gemaakt met alle geuren die ze tegemoetkomen. Daar kun jij als horecaondernemer mooi op inspelen door tijdens het koffiemoment een oliebol of appelflap aan te bieden, maar dan natuurlijk wel op jouw manier. Om je te inspireren, vind je hieronder en makkelijk maar feestelijk appelflap recept. Presenteer de oliebol of appelflap altijd met garnering op een bordje, zodat je er een echte beleving van maakt.
Easy upselling
Hoe zorg je er nou voor dat jouw verse oliebollen, appelflappen of andere seizoensspecialiteiten een hit worden? Train ten eerste je personeel om gasten de lekkernijen met een grote glimlach aan te bieden bij het bestellen van een warme drank. Daarnaast kan het goed werken om een mooie foto te maken van het gerechtje en deze in een standaard op de tafeltjes te zetten. Of prijs het lekkers extra aan via een stoepbord, spiegel of op het raam. Kortom, zorg dat je gasten er niet omheen kunnen!