Borrelplank vlees met diverse vleeswaren
4 couverts
10 min
Ingrediënten
- 200 gr lingue
- 50 gr prosciutto di Parma
- 50 gr spianata romana
- 50 gr spianata piccante
- 50 gr coppa stagionata
- 50 gr gerookte ossenworst
- 50 gr taggiasche olijven
- 50 gr zwarte olijven
- 100 gr gemengde noten
- 100 ml aïoli
- 100 ml caponata
- 100 gr dadels
Bereidingswijze
- Snij, indien nodig, de vleeswaren op een snijmachine in dunne plakken.
- Doe de noten, dadels, olijven en aöli, ieder in een apart schaaltje.
- Steek er eventueel prikkertjes of lepeltjes in.
Bordopmaak
- Dresseer alle vleeswaren op speelse wijze op een plank.
- Leg de ciappe naast de vleeswaren en serveer de schaaltjes ernaast.
Wijntip
Monte Antico 2016 Rosso Toscana
Heerlijke geuren van leer, aarde, kruiden, zwarte bessen en pruimen. In de mond een rond gevoel, elegant, aantrekkelijk fruitig en mooi gebalanceerd.
Bestel ingrediënten