Broodje Oosterse brisket met bangkoksaus, kimchi en wakame
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 4 st pitabread Italian
- 400 gr gegaarde brisket
- 400 ml bangkoksaus
- 100 gr wakame
- 50 gr komkommer
- 80 gr Japanse mayonaise
- 5 gr geroosterde sesamzaad
Kimchi van Groene kool
- 3 gr zout
- 80 gr gezeefde tomaten
- 10 gr kimchi mix
- 10 gr rode wijn azijn
- 6 dl olie
- 210 gr Chinese kool
Bereidingswijze
- Smeer de brisket in met olijfolie en de dry rub.
- Grill de brisket warm op de barbecue en draai deze regelmatig om zodat deze niet verbrand.
- Snijd de Chinese kool in dunne reepjes (Julienne) en marineer het met de gezeefde tomaat, kimchi mix, rode wijn azijn en breng het geheel op smaak met zout.
- Zet het geheel vervolgens voor een paar uur onder lichte druk weg.
- Lak de brisket af met de bangkoksaus.
- Bak het brood af en snijd hier een mooie ambachtelijke plak van.
- Snijd de komkommer in fijne reepjes (Julienne) en meng dit met de wakame.
Bordopmaak
- Beleg het broodje met de kimchi en daarop de gesneden brisket.
- Leg een mooi hoopje wakame-komkommer salade op de brisket.
- Spuit een paar toefjes mayonaise en garneer het gerecht af met de geroosterde sesamzaad.
Bestel ingrediënten