Caesar salade met vegetarische schnitzel
10 personen
30 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Hellmann's.
Ingrediënten
4 stuks No Chicken (De Vegetarische Slager)
30 g zonnebloemolie (om te bakken)
750 g Romaanse sla, gesneden en gewassen
300 g sugarsnaps, schoongemaakt
200 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bakje Apple blossom blaadjes
10 eetbare bloemen
2 dl Hellmann’s Caesar dressing
Bereidingswijze
Vegetarische burgers bereiden:
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de vegetarische Burgers aan beide kanten goudbruin.
- Snijd de Burgers daarna in stukjes en zet apart.
Salade voorbereiden:
- Maak de Romaanse sla schoon, snijd deze in stukken en was goed. Droog de sla vervolgens in een slacentrifuge.
- Blancheer de sugarsnaps kort in kokend water met een snufje zout (ongeveer 2 minuten), zodat ze knapperig blijven.
- Giet af en spoel ze direct onder koud water om het kookproces te stoppen.
Bord opmaak
- Meng de Romaanse sla met een deel van de Caesar dressing en verdeel de sla over de borden of kommen.
- Meng de geblancheerde sugarsnaps met de rest van de dressing en verdeel deze samen met de stukjes schnitzel over de sla.
- Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de salade.
- Garneer met de Apple blossom blaadjes en de eetbare bloemen van de bloemen voor een kleurrijke en frisse afwerking
Bestel ingrediënten
- Vegetarische Slager Crispy No Chicken Burger (Vegan Kipburger 90GVegetarische SlagerDoos 20 Stuks4612778