Canapés met avocadomousse en chili vlokken en eetbare bloemen
4 couverts
15 minuten
vegan
Ingrediënten
- Vegan baguette
- 2 st avocado
- 1 teen knoflook
- 2 gr chili vlokken
- 50 gr crème fraîche vegan
- 20 ml olijfolie
- 4 st eetbare bloemen
- 3 gr platte peterselie
- 1 halve citroen
Bereidingswijze
- Snijd mooie rechten plakken van het stokbrood.
- Hak de knoflook heel fijn en meng deze samen met een deel van de olijfolie, smeer met een kwastje het brood in met de knoflook olie.
- Bak vervolgens de ingesmeerde plakken brood af voor 5 minuten op 180 graden.
- Maak ondertussen de avocado schoon, haal met een lepel het vlees van de avocado eruit, snij de avocado klein en draai deze door in een blender.
- Voeg de rest van de olijfolie en de crème fraîche hier aan toe.
- Draai het geheel door tot een gladde massa, wrijf vervolgens de massa door een fijne zeef heen zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Maak de avocadomousse op smaak met zout en peper, citroensap en fijn gesneden peterselie.
Bordopmaak
Smeer het geheel op de afgekoelde canapés. Garneer het gerecht af met chili vlokken en eetbare bloemen.
Bestel ingrediënten