Hazelnoot schuimbol roodfruit, poedersuiker, munt en karamel
1 persoon
10 min
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Chaupain.
Ingrediënten
- Hazelnoot schuimbol (4 stuks)
- Caramel (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Poedersuiker (voor het bestrooien)
- Frambozen (een handvol)
- Aardbeien (8 stuks)
- Muntblaadjes (voor garnering)
- Vene Cress (kleine hoeveelheid, voor garnering)
- Theezeef (voor het zeven van de poedersuiker)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Haal de hazelnoot schuimbol 20 minuten voor het opdienen uit de diepvries zodat deze iets kan ontdooien.
- Aardbeien snijden: Was de aardbeien en snijd ze in kwarten.
Bordopmaak
- Karamel aanbrengen: Spuit met een spuitflesje of lepel strepen karamel van rand tot rand op het bord. Zorg voor een speels en artistiek patroon.
- Schuimbol plaatsen: Zet de hazelnoot schuimbol in het midden van het bord.
- Poedersuiker: Gebruik een theezeef om de schuimbol lichtjes te bestuiven met poedersuiker voor een subtiele zoete toets.
- Rood fruit toevoegen: Verdeel de kwartjes aardbei rondom de schuimbol en leg de frambozen bovenop de schuimbol of ernaast voor extra kleur en frisheid.
- Garnering: Voeg een paar muntblaadjes en Vene Cress toe voor een mooie finishing touch en frisse smaak.
Serveer direct en geniet van dit verfijnde dessert!
Bestel ingrediënten