Carpaccio van verse vijgen met cabrales
4 couverts
10 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 4 st vijgen
- 100 gr cabrales picos
- 12 gr frambozen aceto balsamico
- 12 takjes basilicum cres
- 12 gr krokantje
Bereidingswijze
- Snijd de vijg in vieren en plet ze tussen twee plasticjes in een mooi rondje.
- Snijd de cabrales picos in kleine stukjes.
- Breek het krokantje in kleinere stukjes en knip de basilicum cress de takjes af.
Bordopmaak
- Leg de carpaccio van vijg in het midden van het bord.
- Leg vervolgens daarop speels de cabrales picos en in het midden het stukje vijg.
- drappeer speels ongeveer vijf druppels van de balsamico op de vijg en 3 takjes basilicumcress.
- Steek het krokantje in de vijgen carpaccio.
Wijntip
Chateau Guiraud 2011 Sauternes
De kleur van de wijn is intens goudgeel. De wijn heeft een hoge viscositeit. De geur van de wijn is rijk, aromatisch en behoorlijk complex. Aroma's die we waarnemen zijn een duidelijke botrytus geur, honing, abrikoos, peer, rozijnen, vijgen en een hint karamel. Afdronk zeer lang en krachtig.
Bestel ingrediënten