Carpaccio van rode biet met geitenkaas, roodlof en balsamico
4 couverts
15 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 400 gr gekookte biet
- 20 gr radijsscheuten
- 160 gr geitenkaas zonder korst
- 32 gr pijnboompitten
- 60 gr roodlof
- 12 gr balsamico glaze
- 40 cl valderrama olijfolie
- 40 cl walnoten olie
- 40 cl rode wijn azijn
- 40 cl frambozen dressing
- 15 gr grove mosterd
Bereidingswijze
- Doe de mosterd in een mengkom en voeg al roerend de Valderrama olijfolie, de walnoten olie en daarna de frambozen dressing toe. Voeg als laatste de rode wijn azijn naar smaak toe. Zo krijg je een heerlijke frisse dressing.
- Snij de gekookte bieten in dunne plakjes en marineer de plakjes biet in de vinaigrette. Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Sprokkel de geitenkaas in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snij de onderkant van de roodlof af en verwijder de kern. Breek de blaadjes in mooie kleine gelijke stukken en marineer deze ook in de dressing.
- Haal de plakjes rode biet uit de marinade, laat eerst even drogen op een droge doek.
Bordopmaak
- Leg de plakjes biet dakpansgewijs in een rondje over het gehele bord heen
- Leg de gesprokkelde geitenkaas speels over de biet. Dresseer rondom de roodlof, radijsscheuten en pijnboompitten.
- Maak het gerecht af met de balsamico glaze.
Wijntip
Domaine 2019 Clavel Cotes Du Rhone Rouge
De kleur is geconcentreerd, karmozijn rood, de geur is krachtig en fruitrijk met een vleugje cacao. Ook de smaak is kruidig en boordevol bosfruit o.a. bramen, zwarte bessen met een vleugje specerijen en wat cacao in de finale! Het is mondvullend glas met aangename vulling en smaakrijk.
Bestel ingrediënten