Champagne Gerin Et Fils Brut Reserve

Champagne Gerin Et Fils Brut Reserve

27,55 per stuk
Gratis account aanmaken
Maak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.
Champagne Gerin Et Fils Brut Reserve
Merk
Wijnhuis
Champagne
Verkoopeenheid
Fles 75 Centiliter
Productnummer
0890930
Frankrijk - Champagne
Chardonnay Pinot Noir Pinot Meunier
Alcoholpercentage: 12,0%
Fris
Fruitig
Licht
Droog
Duurzaam
Productomschrijving Wijnomschrijving
Maison Gérin & Fils verbouwt al meer dan 5 generaties wijnstokken en geeft door de jaren heen zijn waarden en tradities door. De wijngaard van ongeveer 5,5 hectare ligt aan de voet van de Montagne de Reims die uitmondt in de uitlopers van de Ardre-vallei, op 35 km van Epernay. Het wordt op een beredeneerde manier uitgevoerd en sinds 2020 gecertificeerd, HVE3 (High Environmental Value niveau 3) en VDC (Duurzame Wijnbouw in de Champagne). Het mozaïek van microterroirs van de Champagne-wijngaard stelt hun in staat een breed scala aan basiswijnen te verkrijgen die afzonderlijk worden gevinifieerd in roestvrijstalen vaten of eikenhouten vaten voordat ze, voor sommigen, worden geassembleerd met reservewijnen. Deze plotvinificatie helpt om de typische kenmerken van de terroirs die specifiek zijn voor elk perceel tot uitdrukking te brengen. Gérin & Fils-champagnes worden vandaag aangeboden op perfecte rijpheid, op het hoogtepunt van hun potentieel, na een lange rusttijd in de kelders. De Brut Reserve van Gerin is een blend van 50% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir en 20% Chardonnay. De wijn heeft een rijping gehad op fles gedurende 18 maanden en heeft een dosage van 9g/L. Verder heeft de wijn een delicate neus met aroma's van citrusvruchten, peer en bloemige noten. Een frisse en gebalanceerde smaak die eindigt met een aanhoudende en minerale afdronk.
Andere keuze
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.
Ik heb eenvraag