Chocolademousse met Licor 43
4 couverts
40 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 305 ml Debic basis voor chocolademousse
- 15 ml Licor 43
Sinaasappelgelei:
- 110 ml sinaasappelsap
- 50 ml Grand Marnier rouge
- 2 gr agar-agar poeder
Witte chocolade-sinaasappelschots:
- 75 gr Callebaut witte callets
- 20 ml water
- 20 gr sinaasappels
- 8 gr kristalsuiker
Sponscake:
- 45 gr eiwit
- 10 gr amandelpoeder
- 12 ml rode bietensap
- 12 gr kristalsuiker
- 4 gr tarwebloem kristal patent
Garnering:
- 120 gr bokkenpootjes
- 120 ml lime curd
- 100 ml gezoete slagroom
- 1 st Physalis
- 1/5 bakje shiso limoen cress
Bereidingswijze
- Klop de chocolademousse met een scheutje Licor 43 op hoge snelheid op en doe het mengsel in een spuitzak.
- Breng het sinaasappelsap aan de kook, haal het vocht door een fijne bolzeef en voeg de Grand Marnier en de agar-agar toe.
- Breng dit kort aan de kook en stort dit op een met slagersfolie bedekte bakplaat en laat dit in de koelkast uitharden. Snij het dan in de gewenste vorm.
- Smelt de chocolade callets au bain marie en stort dit op een bakplaat. Snij of trek zestes van de sinaasappelschil en blancheer deze kort in water en zout.
- Strooi ze over de zachte chocolade en laat de plak uitharden in de koelkast. Breek het vervolgens in stukken.
- Hak de bokkenpootjes met een keukenmes tot een fijne crumble.
- Klop de slagroom op tot de juiste dikte.
- Meng voor de sponscake alle ingrediënten in de keukenmachine tot een soepele massa en doe dit in een kidde met 2 gaspatronen.
- Vul een kartonnen bekertje tot maximaal de helft met het mengsel, prik een gaatje onderin en plaats het bekertje ca. 25 seconden in de magnetron.
- Snij de Physalis in vieren.
Bordopmaak
- Spuit met diverse spuitmondjes de chocolademousse in 3 verschillende tipjes.
- Garneer de tipjes met de slagroom, sponscake, lime curd, sinaasappelgelei, een witte chocolade schots en de Physalis Strooi de crumble er over en steek tot slot overal een plukje cress in.
Bestel ingrediënten