Colomba di Pasqua Italiaans paasbrood
4 couverts
2 uur
vegetarisch
Ingrediënten
- 350 gr bloem
- 14 gr gist
- 50 gr suiker
- 3 gr zout
- 125 ml volle melk
- 100 gr boter
- 4 st eieren
- 1 st citroen
- 10 gr poedersuiker
- 30 gr blanke amandelen
- 30 ml water
- 30 gr kandij suiker
Suikerstroop:
- 30 gr suiker
- 30 ml water
Bereidingswijze
- Verwarm de melk lauwwarm en houd deze apart.
- Doe de bloem in een mengkom en voeg hier het gist aan toe samen met een 20 gram suiker en de lauwwarme melk.
- Meng het geheel tot een gladde massa en zet het deeg met een natte doek eroverheen voor circa 5 minuten weg.
- Smelt de boter en laat het vervolgens afkoelen.
- Split de 4 eieren en mix deze vervolgens met 40 gram suiker totdat het licht en wit schuimig begint te worden.
- Rasp de schil van een citroen en meng deze er doorheen.
- Kneed het deeg even door en voeg er zout aan toe.
- Voeg nu de gesmolten boter en het ei-suikermengsel aan het geheel toe.
- Kneed het deeg tot een soepel deeg.
- Laat het deeg nu voor ongeveer 30 minuten rusten.
- Vet een springvorm in en doe het deeg in de springvorm en laat het opnieuw 30 minuten door rijzen op een wat warmere plek.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Maak een suikerstroop van 30 gram suiker en 30 ml water en kook dit in tot een stroperige massa.
- Leg boven op de cake de suikerstroop en bestrooi het vervolgens met kristalsuiker.
- Druk boven op de cake de blanke amandelen.
- Bak de cake af voor circa 50 minuten.
Bestel ingrediënten