Complete vegan borrelplank met nacho's, snack with benefits vegan frituur, vegan sashimi en skewer
4 couverts
15 minuten
vegan
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Violife.

Ingrediënten
Nacho's
- 150 gr nacho's
- 100 gr cheddar kaas
- 40 gr jalapeños
- 60 gr zwarte bonen
- 40 gr zongedroogde tomaat
- 50 gr haver crème fraîche
- 60 gr guacamole
- 1 st limoen
- 2 st rode peper
- 40 gr bosui
- 1 st rode ui
- 3 gr platte peterselie
Salud vega frituur
- 10 st bloemkool bites
- 10 st mais ribs
- 10 st oesterzwam bites
- 50 gr mayonaise
- 100 gr mango chutney
- 50 gr chili saus
- 5 gr bieslook
Vegan shashimi
- 1 st bananenblad
- 50 gr sashimi zalm
- 50 gr sashimi tonijn
- 50 gr vegan kalamariz
- 50 gr chili shrimpz
- 10 gr soja saus
- 10 gr wasabi
- 25 gr wakame
- 25 gr hijiki salade
- 25 gr roze gember
- 50 gr winterpeen
- 50 gr rettich
- 50 gr komkommer
- 3 st eetbare bloemen
Plukbrood
- 2 st plukbrood
- 20 gr hoemoes
- 20 gr pesto
- 20 gr tappenade tricolore
- 20 gr tappenade zwart
Skewer
- 160 gr feta
- 40 gr courgette
- 50 gr tomaat
- 40 gr rode ui
- 20 gr bospeen
- 20 gr prei
- 4 gr rozemarijn
- 5 ml kruidenolie
- 4 st saté stokjes
Bereidingswijze
Nacho's:
- Pak een ovenschaal en leg hier een kleine laag chips in.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en verspreid die over de chips.
- Leg vervolgens de zwarte bonen en zongedroogde tomaat hier bovenop met wat gesprokkelde vegan cheddar kaas.
- Voeg wat fijn gesneden rode peper toe en leg vervolgens weer een laagje met chips hier bovenop.
- Herhaal dit voor meerdere lagen. Zorg er voor dat de bovenste laag goed bedekt is met cheddar.
- Doe de nacho's voor circa 7 minuten in de oven op 170 graden.
- Breng de haver creme fraîche op smaak met peper, zout en limoensap.
- Haal de nacho's uit de oven en drapeer de creme fraîche over het gerecht.
- Garneer af met rode peper, bosui en selderij.
- Serveer de guacamole apart.
Vega frituur
- Snij de bieslook in fijne ringetjes en meng die met de mangochutney en de chili saus.
- Frituur de bevroren vegan bites in circa 5 minuten mooi goudbruin.
- Wanner ze mooi goud bruin zijn haal ze uit de frituur en laat het uitlekken op keukenpapier zodat al het vet er van af is
- Serveer de mayonaise en de mango-chutney ernaast apart in een tipje ernaast.
Vegan shashimi
- Schil de rettich en winterpeen. Maak van de rettich, winterpeen en komkommer spaghetti van.
- Snij de sashimi in de gewenste maat frituur de kalamariz en chili shrimpz ca 5 min.
- Doe de sojasaus in een bakje en leg de overige garnituren apart in een bakje of los erbij.
Plukbrood
- Ontdooi het plukbrood voor circa 30 minuten.
- Bak het plukbrood af tussen de 4 en 6 minuten op 180 graden in een hetelucht oven.
- Schep alle sauzen in kleine tipjes.
- Serveer het brood op de plank met de tipjes erbij.
Skewer
- Snijd de feta in gelijke blokjes en marineer ze in de kruidenolie.
- Schil de bospeen. Snij de courgette en bospeen in kleine plakjes en marineer het met fijn gesneden rozemarijn, zout peper en kruidenolie.
- Rijg alle producten op een saté prikker.
- Gril nu de Skewer om en om. Doe dit 2 minuten per kant zodat de skewer gelijkmatig overal gaart.
Bestel ingrediënten