Couscoussalade met tomaten hoemoes
4 couverts
30 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 40 gr tomaten hoemoes
- 20 gr fetakaas
- 4 gr koriander
- 15 gr haricoverts
- 6 limoenpartjes
Couscoussalade:
- 6 gr zout
- 140 gr paprika
- 15 gr ras el hanout
- 30 ml limoensap
- 15 gr groentebouillon
- 290 gr couscous
- 750 ml water
- 10 gr harissa
- 200 gr doperwten
- 20 gr bosui
- 10 gr peterselie
Bereidingswijze
- Snij de paprika in blokjes, snij de bosui in kleine ringetjes en pluk de peterselie. Breng water met de groentebouillon aan de kook en giet dit over de couscous.
- Meng de paprika erdoor heen, dek dit af met folie en laat dit wellen tot het water opgelost is.
- Rul de couscous los met een vork en meng vervolgens de bosui, peterselie en alle overige ingrediënten erdoor heen.
- Blancheer de haricotsverts in water met wat zout. Laat ze afkoelen, snij ze in stukjes en meng de boontjes door de couscoussalade.
- Laat de fetablokjes uitlekken.
- Doe de hoemoes in een spuitzak.
- Was, droog en snij de koriander. Snij vervolgens de limoen in partjes.
Bordopmaak
- Doe de salade in een schaal en verdeel hier de fetablokjes over.
- Spuit vervolgens wat doppen hoemoes op de couscoussalade.
- Garneer de salade met de partjes limoen en de koriander.
Bestel ingrediënten