Dahl Trio Indiase Linzensoep
4 personen
1 uur
vegetarisch
vegan
Ingrediënten
- 200 g gedroogde linzenmix (rode linzen, gort)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- ½ bosje koriander
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl witte peper
- 1 tl zwarte peper
- 200 g groentebouillonpoeder
- 1100 ml water
- Zout naar smaak
- 8 pappadums
Bereidingswijze
- Week de gedroogde linzenmix in ruim water voor minimaal 4 uur.
- Hak de ui, knoflook, rode peper en koriander fijn. Fruit deze aan in een grote pan. Voeg vervolgens de droge kruiden toe en bak nog 5 minuten mee.
- Los het groentebouillonpoeder op in 1100 ml water en voeg dit toe aan de pan. Laat de soep zachtjes inkoken totdat het begint te pruttelen. Breng op smaak met zout.
Bordopmaak
- Verdeel de verschillende soorten Dahl over drie kommen.
- Plaats de overgebleven linzen in een diep bord en steek de pappadums erin.
Bestel ingrediënten