Dessert choco salted caramel Tiramisu, Walnoot, Chocolade Pennen en Honny Cress
Voor 4 personen
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Chaupain.
Ingrediënten
- 4 stuks choco gezouten karamel desserts
- 80 ml tiramisu (kant-en-klaar)
- 12 walnoten
- 4 chocolade pennen (decoratieve staven van chocolade)
- 4 melkchocolade callets (kleine chocolade schijfjes)
- Honny Cress (voor garnering)
- RVS fijne rasp (voor het raspen van chocolade)
Bereidingswijze
- Dessert voorbereiden: Haal het choco gezouten karameldessert 30 minuten voor gebruik uit de vriezer, zodat het op de juiste temperatuur komt.
- Tiramisu crème: Schenk de tiramisu in een mengkom en klop deze op gemiddelde snelheid luchtig tot een stevige structuur is bereikt. Doe de tiramisu vervolgens in een spuitzak.
- Walnoten roosteren: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de walnoten 5 minuten op een bakplaat en laat ze daarna afkoelen.
Bordopmaak
- Karameldessert plaatsen: Leg het choco gezouten karameldessert in het midden van het bord.
- Tiramisu dotjes: Spuit met de spuitzak vier dotjes van de opgeklopte tiramisu-crème rondom het dessert, zodat ze mooi verdeeld zijn.
- Walnoten toevoegen: Verdeel drie stukjes geroosterde walnoot tussen de tiramisudotjes voor een krokante bite.
- Chocolade pennen: Leg de chocolade pennen speels bovenop de walnoten en de tiramisudotjes voor extra decoratie en smaak.
- Chocolade rasp: Rasp met een fijne rasp de melkchocolade callets over het gerecht voor een extra chocoladetouch.
- Afwerking: Garneer het geheel met enkele takjes Honny Cress voor een frisse en decoratieve finishing touch.
Bestel ingrediënten