Dessert nougat glacé met karamel, bramen, aardbei, munt en pistache
4 personen
20 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Chaupain.
Ingrediënten
- 4 stuks nougat glacé
- Karamelsaus (naar smaak)
- 4 stuks bramen
- 1 aardbei
- Verse muntblaadjes (enkele voor garnering)
- 10 gram pistachenoten
Serveertip:
Serveer het dessert direct, zodat de nougat glacé nog stevig is
en niet begint te smelten.
Bereidingswijze
Voorbereiding pistachenoten:
-
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rooster de pistachenoten 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Haal de noten uit de oven en laat ze afkoelen.
- Hak de pistachenoten grof.
Voorbereiding fruit:
-
- Was de aardbei en snijd deze in kwarten.
- Was de bramen voorzichtig en laat ze uitlekken.
Bord opmaak
- Plaats een stuk nougat glacé aan de rand van elk bord.
- Schenk een royale hoeveelheid karamel over de nougat glacé, zodat het een mooie karamellaag vormt.
- Leg de bramen en kwartjes aardbei op de nougat glacé.
- Garneer met verse muntblaadjes.
- Strooi de grofgehakte pistachenoten over het dessert en verspreid enkele noten over het bord voor een mooie presentatie.
Bestel ingrediënten