Dessert vegan chocolade mousse met witte mousse, vegan ganache, vegan chococrumble, rood fruit en vene cress
4 personen
30 minuten
vegan
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Chaupain.
Ingrediënten
- 4 stuks vegan chocolademousse
- 10 gram vegan sour cream
- Poedersuiker (naar smaak)
- 4 stuks frambozen
- ½ energy bar met cacao (voor crumble)
- Vene cress (voor garnering)
- 1 spuitzak
Voor de ganache:
- 8 gram pure chocoladedruppels (callets)
- 60 ml kokosmelk
- 1 eetlepel cacaopoeder
Serveertip:
Serveer direct voor de beste textuur en smaak ervaring.
Geniet van de combinatie van romige mousse, rijke ganache, knapperige crumble en frisse frambozen!
Bereidingswijze
Voorbereiding chocolademousse:
- Haal de vegan chocolademousse 30 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat deze zacht kan worden.
Witte mousse (sour cream topping):
- Meng de vegan sour cream met poedersuiker naar smaak.
- Doe het mengsel in een spuitzak voor een mooie opmaak.
Crumble:
- Mix de helft van de energy bar in een blender of keukenmachine tot een kruimelige structuur ontstaat. Dit wordt de choco crumble.
Ganache maken:
- Hak de chocoladedruppels fijn en plaats ze in een hittebestendige kom.
- Verwarm de kokosmelk zachtjes op laag vuur totdat deze bijna kookt.
- Giet de warme kokosmelk over de gehakte chocolade en roer voorzichtig tot de chocolade volledig is gesmolten.
- Voeg de cacaopoeder toe en roer door tot een gladde, rijke ganache.
Bord opmaak.
- Plaats de vegan chocolademousse in het midden van elk bord.
- Spuit een toef van de vegan sour cream-mengsel bovenop de chocolademousse.
- Plaats één framboos naast de mousse voor een frisse, zure toets.
- Strooi een hoopje van de choco crumble naast de mousse of verspreid het subtiel over het bord
- Maak aan de rand van het bord een lepel affect van de ganache.
- Garneer het dessert met enkele blaadjes vene cress voor een frisse en decoratieve afwerking.
Bestel ingrediënten