Dressing van knoflook, citroen en tijm met vers gemalen peper
4 couverts
10 minuten
vegan
Ingrediënten
- 300 ml zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes tijm
- 10 gr zout
- 4 gr peperkorrels
- 2 st citroenen
Bereidingswijze
- Was de citroenen onder de oude kraan en boen ze goed schoon.
- Haal met een dunschiller of een zesteur de schillen van de citroen af.
- Doe de schillen in een afsluitbare weckpot en voeg de olie er aan toe.
- Hak de knoflook in hele kleine stukjes en pluk de takjes van de tijm en voeg toe aan de olie.
- Voeg hier de gemalen peper aan toe en maak het op smaak met zout.
- Laat het geheel een paar dagen trekken en draai af en toe het potje op ze kop.
- Zeef na een paar dagen de citroen, tijm en knoflook uit de olie.
Tips om de dressing op verschillende wijze te gebruiken
- Gebruik deze olie om de skewer met halloumi te marineren;
- Gebruik deze olie om de broccolisoep mee af te garneren;
- Gebruik deze olie om door de avocadomousse te verwerken;
- Gebruik de olie om de flatbread mee in te smeren voor een frisse smaak;
- Gebruik deze olie om over de jackfruit ballen te doen voor frisse smaak.
Bestel ingrediënten