Drie Bourgondische Pinxtos met bitterballen van de Bourgondiër
4 couverts
10 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door De Bourgondier.
Ingrediënten
- 12 De Bourgondiër Rundvlees Bitterballen
- 12 plakken stokbrood
- ¼ oranje paprika
- 30 g chorizo, in blokjes
- 2 el aïoli
- 2 el blaadjes van een kres
- 2 el tomaten-tappenade
- 2 el oude kaasflakes
- 1 handje pea shoots (of basilicum)
- 2 el Andalusië saus
- 2 el augurkenblokjes
- 1 klein handje rucola
- 12 prikkers
Bereidingswijze
- Bereid de Bourgondiër bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit vervolgens een koekenpan op het vuur en bak de chorizo en de oranje paprika in drie minuten, tot de chorizo krokant wordt.
- Besmeer vier plakken brood met de aïoli en verdeel de chorizo en paprika erover. Leg er een bitterbal op en zet vast met een prikker. Bestrooi met de blaadjes kres.
- Daarna besmeer je vier plakken brood met de tomaten-tappenade en bestrooi met de oude kaasflakes. Verdeel de pea shoots erover, leg er een bitterbal op en zet vast met een prikker.
- Vervolgens besmeer je vier plakken brood met de Andalusië saus en verdeel de augurkenblokjes erover. Verdeel de rucola erover, leg er een bitterbal op en zet vast met een prikker.
- Tot slot serveer je de pinxtos op een borrelplank.
Bestel ingrediënten