Egg Florentine met gerookte zalm, spinazie en Hollandaise saus
4 couverts
15 minuten
Ingrediënten
- 8 plakken brioche brood
- 2 dl azijn
- 8 st scharreleieren
- 240 gr gerookte zalm
- 240 gr Hollandaise saus
- 5 ml citrus flavour
- 1 st sjalot
- 300 gr spinazie
- 8 gr peterselie
Bereidingswijze
- Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook.
- Voeg nu het azijn toe en zorg ervoor dat het water afkoelt naar 85 graden.
- Snipper de sjalot, fruit aan in de pan en voeg hier de spinazie aan toe.
- Tik de eieren in een schaaltje.
- Maak een draaikolk in de pan en voeg hier voorzichtig de eieren aan toe.
- Verwarm ondertussen de hollandaise saus.
- Toast de plakken brioche brood.
- Haal de eieren na ongeveer 2 a 3 minuten uit het water en breng deze op smaak met zout en peper.
- Breng de spinazie op smaak met zout en zorg dat deze goed is uitgelekt.
Bordopmaak
- Leg de plakken brioche op het bord en leg hier de spinazie op.
- Leg hier vervolgens de gerookte zalm en het gepocheerde ei.
- Drapeer de Hollandaise saus over de eieren heen.
- Hak de peterselie fijn en bestrooi dit speels over het bord.
Bestel ingrediënten
- Knorr Professional Intense Flavour Citrus Fresh (Vegan)Knorr ProfessionalFles 400 Milliliter2310712