Flammkuchen met rösti en gekarameliseerde ui en gruyere
8 personen
30 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Aviko.
Ingrediënten
- 1 verpakking Aviko Rösti Original
- 12 el olijfolie
- 1.5 kg uien, in uienringen
- 400 ml crème fraîche
- 6 el fijngehakte peterselie
- flammkuchen
Bereidingswijze
- Verhit in een ruime koekenpan - of neem 2 koekenpannen - de resterende olijfolie.
- Voeg de uienringen toe en smoor ze op laag vuur in 10-15 min. zacht.
- Schep af en toe om en voeg tijdens het smoren een snuf zout toe.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot dunne lappen.
- Leg ze op de bakplaten.
- Besmeer de deegbodems met de crème fraîche.
- Strooi de gruyère en de rösti erover.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Bestrooi ze uit de oven met de peterselie.
Bestel ingrediënten