Flammkuchen Vitello Tonato met rucola, kapperappeltjes en rode ui
4 couverts
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Jean Baton.
Ingrediënten
Vitello:
- 250 gr kalfsmuis
- Tijm
- Rozemarijn
- Salie
- Zout
- Peper
- Knoflook
- Witte kookwijn
Flammkuchen:
- 4 st flammkuchen bodem
- 150 gr crème fraîche
- 1 st citroen
- 2 el kappertjes
- 1 st rode ui
- handje rucola
- 1 el kapperappeltjes
- 250 gr dunsgesneden kalfsvlees (vitello)
- peper en zout naar smaak
- Jean Bâton Tasty Tuna mayonaise
Bereidingswijze
Bereiding Vitello:
- Verwarm een pan water tot 55 graden. Maak een simpele marinade met tijm, rozemarijn, salie, grofgesneden ui, zout en peper en meng dit met 50 ml witte wijn.
- Schroei de kalfsmuis kort dicht in een pan en doe deze vervolgens samen met de marinade in een vacuümzak.
- Gaar de kalfsmuis voor 5 uur op 55 graden en koel dit hierna direct terug.
- Snijd als deze goed is teruggekoeld op de snijmachine in flinterdunne plakken.
Bereiding flammkuchen:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smeer 100 gram crème fraîche over het deeg, laat de randen vrij.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en verdeel deze samen met de kappertjes over de crème fraîche.
- Rasp de schil van een halve citroen over de crème fraîche en bak de flammkuchen in 8 minuten goudbruin.
Garnering
- Beleg de flammkuchen met het kalfsvlees, de kapperappeltjes en de rucola.
- Strooi hier wat verse zwarte peper overheen en spuit her en der wat toefjes Tasty Tuna mayonaise bij het kalfsvlees.
Bestel ingrediënten