Flatbread met gerookte zalm en een gepocheerd ei
4 couverts
20 minuten
Ingrediënten
- 1 naturel flatbread
- 300 gr gerookte zalm
- 1/4 frisee sla
- 1/8 bakje cress
- 100 ml hollandaisesaus
- 100 gr groene asperges
- 100 gr witte asperges
- 40 gr ongezouten
- 10 gr roomboter
- 15 gr zout
- 1 ei
- 100 ml azijn
- 100 gr hoemoes limoen koriander
- 1 L water
Bereidingswijze
- Bak het brood 3 minuten af in de oven op 180°C en laat afkoelen. Smeer op de bodum de hoemoes uit.
- Blancheer de groene asperges. Schil de Hollandse asperges, blancheer deze in water met zout, boter en suiker. Laat afkoelen. Gebruik alleen de topjes (ca. 1/3 van boven) en snij ze in de lengte doormidden.
- Draai roosjes van de zalm.
- Breng water met azijn aan de kook. Breek het ei, laat het in de kolk zakken, zet de warmtebron laag en pocheer hier het ei ca. 3-4 minuten in.
- Pluk, was en droog de frisee.
- Verwarm de Hollandaisesaus.
Bordopmaak
- Verdeel 4 zalmroosjes op het flatbread en steek de asperges, frisee en sakura cress ertussen.
- Leg het gepocheerde ei in het midden, met daarop wat Hollandaisesaus.
Bestel ingrediënten