Gebakken coquilles met tempura van groene asperge
1 couvert
Ingrediënten
- 3 st coquilles 10/20
- 60 gr doperwten
- 5 gr truffel aardappel
- 15 gr boter
- 20 ml witte wijn saus
- 1 st groene asperge
- 1 gr kerrie poeder
- 37,5 gr battermix
- 30 gr sjalot
- 7,5 gr knoflook
- 37,5 ml bruiswater
- 37,5 ml slagroom
- 1 gr dille
- 1 gr afilla
Bereidingswijze
Benodigdheden: slagroom kidde met patronen
- Haal een dag van te voren de coquilles uit de vriezer en laat deze rustig in de koeling ontdooien op een doek.
- Snijd de truffel aardappel in de lengte dun op een snijmachine en spoel deze voor een paar minuten af onder de koude kraan.
- Leg vervolgens de truffel aardappel voor circa 5 minuten op ijswater, zodat deze helemaal stijf wordt. Haal na 5 minuten de aardappel uit het ijs water en dep deze droog.
- Zet de frituurpan op 170 graden en frituur vervolgens de aardappel in 4 minuten goudbruin. Wanneer de gefrituurde aardappel klaar is, haal ze dan uit de frituur en doe er direct zout op.
- Maak de sjalot en knoflook schoon en snijd deze klein. Zet de sjalot en knoflook aan in een steelpan en voeg gelijk de doperwten er aan toe.
- Voeg zout, peper en de slagroom toe en dek de pan af met een deksel.
- Wanneer de room kookt, haal gelijk de pan van het vuur. Draai de ingrediënten door totdat er een mooie gladde creme ontstaat.
- Snij de onder kantjes van de groene asperge eraf. Blancheer de groene asperges met een beetje zout in een pan met ruim kokend water.
- Dep de asperges droog en maak ze op smaak met zout en peper
- Maak een tempura beslag van de battermix, het koude bruiswater en de kerrie poeder.
- Kook de witte wijn saus en voeg daar 10 gram boter aan toe en breng de saus op smaak met zout.
- Dep de coquilles droog en zout de coquilles aan beide kanten.
- Stop de witte wijn saus in een kidde met twee slagroom patronen.
- Zet een pan op het vuur. Wanneer de pan heet is dep de coquilles met een kleine beetje olie en leg deze in de droge bak pan.
- Wanneer er een gekarameliseerde laag op de coquilles komt voeg 5 gram boter toe en draai de coquilles om en laat ze mooi kleuren in de pan.
- Haal de geblanceerde asperge door het tempura beslag en frituur deze goudbruin.
Bordopmaak
- Leg de gefrituurde asperge op bord.
- Leg vervolgens tegen de asperge de 3 gebakken coquilles.
- Steek de gefrituurde truffelaardappel tussen de coquilles
- Drapeer naast de coquilles de doperwten creme en spuit de witte wijn saus naast de coquilles over de asperge heen.
- Decoreer het gerecht af met de dille en affila cress
Bestel ingrediënten