Gebakken kabeljauw met asperges en Hollandaise saus
4 couverts
25 minuten
Ingrediënten
- 4 st kabeljauw zonder vel
- 16 st witte asperges
- 16 st kriel aardappel
- 1 st courgette
- 2 takjes tijm
- 4 takjes shiso
- 80 gr boter
- 3 gr nootmuskaat
- 4 gr zout
- 20 ml sushi azijn
- 200 ml Hollandaise saus
Bereidingswijze
- Schil de asperges rondom en snijd de kontjes eraf.
- Leg de asperges in een pan met water en boter en breng deze op smaak met nootmuskaat en zout.
- Zet de asperges op het vuur met een doek erop zodat de asperges niet kunnen gaan drijven.
- Wanneer het water kookt haal de asperges direct van het vuur aan en laat ze onder de doek doorgaren in het vocht.
- Zet een pan water op het vuur met een snufje zout. Wanneer het water kookt, kook de krieltjes hier in af.
- Snijd vervolgens de krieltjes in plakjes en stoof deze warm met water en een klontje boter.
- Snijd de courgette op de mandoline in dunne plakjes en stoof deze beetgaar met water, sushi azijn en zout.
- Maak de Hollandaise saus warm in een steelpan.
- Zout de kabeljauw en bak deze gaar in de pan.
- Garneer het gerecht af met tijm en shiso.
Bordopmaak
- Leg de asperges op het bord met de krieltjes daarnaast.
- Leg de kabeljauw op krieltjes en drapeer de Hollandaise saus over de asperges.
- Garneer het gerecht verder af met de courgette, tijm en shiso cress.
Bestel ingrediënten