Gebakken meerval met saffraan risotto en gegrilde courgette
1 couvert
Ingrediënten
- 140 gr meerval filet
- 80 gr courgette
- 70 gr risotto
- 50 ml witte wijn
- 30 gr sjalot
- 5 gr knoflook
- 30 gr parmezaan
- 20 gr boter
- 0,02 gr saffraan
- 30 cl groente bouillon
- 20 gr tomaat pomodori
- 40 gr cherry tomaat
- 2 gr adji cress
- 10 ml olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Benodigdheden: Watergrill
- Maak de ui en knoflook schoon en snij vervolgens fijn.
- Fruit de ui, knoflook en risotto aan in een pan. Blus na even kort aanzetten de risotto af met witte wijn een laat deze totaal verdampen.
- Voeg de saffraan draadjes toe aan de risotto rijst en voeg langzaam de bouillon toe net zo lang tot dat de rijst al dente is. Voeg op het einde de Parmezaanse kaas toe en breng de risotto op smaak met zout en peper.
- Snijd de courgette in 2/3 breede battonets en verwijder de kern. Doe zout en peper op de courgette en grill deze gaar op de watergrill.
- Snijd de tomaat en de overige courgette in gelijke blokjes en wok deze om en om in de pan. Maak dit vervolgens op smaak met zout en peper en olijfolie.
- Zout de meerval filet en bak deze gaar in een pan.
- Snijd de cherry tomaatjes door midden.
Bordopmaak
-
Leg in het midden van het bord de risotto rijst neer en daar boven op de gebakken meerval.
-
Leg naast de gebakken meerval de gegrilde courgette. De gehalveerde tomaatjes worden geplaatst naast de vis.
-
Gebruik de in blokjes gesneden tomaat en courgette als saus. Leg deze speels over de vis heen.
-
Garneer het gerecht af met de adji cress.
Bestel ingrediënten