Gebakken rundersukade met rode wijnsaus
4 couverts
Ingrediënten
- 720 gr rundersukade
- 60 gr pastinaak
- 20 cl rode wijnsaus
- 500 gr bonken
- 80 gr rucola sla
- 40 gr ongezouten roomboter
- 185 ml volle melk
- 8 gr zout
- 50 gr mini-biet
- 50 gr gele mini-biet
Bereidingswijze
- Schil de bonken en kook ze in water met zout. Pureer ze met een stamper, voeg melk, boter en (grof gesneden) rucola toe.
- Schil de pastinaak, snij in plakken en rooster deze ca. 12 minuten in de oven op 200°C.
- Blancheer de mini-bietjes en snij ze in vieren.
- Bak de sukade (naar smaak: rare, medium of well-done) om en om in de boter en trancheer het vlees op de gewenste dikte.
- Verwarm de saus.
Bordopmaak
-
Dresseer de puree in het midden van het bord en leg hier het getrancheerde vlees dakpansgewijs bovenop.
-
Verdeel een bietenpartje en de geroosterde pastinaak over het geheel en schenk tot slot de saus rondom het vlees.
Bestel ingrediënten