Gebakken snoekbaarsfilet met fregola
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 640 gr snoekbaarsfilet met vel
- 50 gr rode bieten
- 50 gr pompoen
- 100 gr doperwten
- 20 gr chioggia biet
- 4 eetbare bloemen
- 8 plukjes affilla cress
- 15 ml olijfolie
Fregola:
- 80 ml witte tafelwijn
- 3 gr zout
- 1 laurierblad
- 5 gr Pierre Cuisine groentebouillongranulaat
- 130 gr La Casa del Grano fregola
- 20 ml sojaolie
- 40 ml kookroom
- 25 gr roomboter
- 25 gr geraspte Grana Padano
- 35 gr bosui
- 35 gr gesnipperde uien
- 3 gr verse knoflookteentjes
- 160 ml water
Bereidingswijze
- Snij de bieten in plakjes en maak er julliene van, doe dit het zelfde als met de pompoen. Of haal de groentes over de spiromat. Zodat je mooie spaghetti krijgt.
- Hak de knoflook fijn en fruit dit met de uien, fregola en het laurierblad. Blus af met witte wijn, voeg water en groentebouillon toe en kook dit beetgaar. Voeg, nét voor de juiste gaarheid is bereikt, roomboter en kookroom toe.
- Snij ondertussen de bosui in ringetjes en roer deze met de Grana Padano door de fregola. Verwijder tot slot het laurierblad.
- Snij de bieten in dunne plakjes, steek ze met een ronde steker uit en leg deze op ijswater.
- Snij de snoekbaarsfilet in drie gelijke stukken en bak de vis in een koekenpan gaar.
- Verwarm de doperwtenpuree en de groentespaghetti en smaak af.
- Pluk de takjes van de cress.
Bordopmaak
- Maak drie hoopjes op het bord: één met fregola en twee met de groentespaghetti.
- Dresseer op elk hoopje een stuk snoekbaarsfilet. Leg op elk een uitgestoken plakje biet, met op twee hoopjes een takje cress en op één hoopje een eetbare bloem.
- Zet speels wat stippen doperwtenpuree op het bord en nappeer tot slot wat olijfolie over het gerecht.
Bestel ingrediënten