Gebakken zalmsteak met romige apserges en waterkersolie met aardappelmousseline
10 personen
40 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Debic.
Ingrediënten
Gebakken zalmsteak
- 100 ml Debic Bakken & Braden
- 10 halve zalmmoten
Romige asperges
- 300 ml Debic Room Plus Mascarpone
- 500 gram witte asperges
- 500 gram groene asperges
Waterkersolie
- 100 gram waterkers
- 200 ml druivenpit olie
Aardappelmousseline
- 200 ml Debic Room Plus Mascarpone
- 1 kilo bloemige aardappelen
- 200 gram boter
- 5 gram peper
- 5 gram zout
Bereidingswijze
Gebakken zalmsteak
- Bak de zalmmoten rosé in de Debic Bakken & Braden.
- Houd ze warm.
Romige asperges
- Schil de witte asperges.
- Snijd de groene en witte asperges diagonaal in fijne stukken.
- Blancheer ze kort in gezouten water.
- Breng in een sauteuse de Debic Room Plus Mascarpone samen met wat peper en zout aan de kook.
- Verwarm er de asperges in en houd warm.
Waterkersolie
- Was, droog en snijd de waterkers in grove stukken.
- Breng samen met de druivenpit olie over in een blender.
- Mix gedurende 20 minuten tot de olie warmer wordt dan 70°C.
- Passeer door een fijne zeef en bewaar in een knijpflesje.
Aardappelmousseline
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en pureer ze samen met de Debic Room Plus Mascarpone en de boter.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Duw de puree door een tamis om extra fijn te maken en houd warm.
Bordopmaak
- Schep een mooie portie aardappelmousseline op het bord.
- Schik er de gebakken zalm naast.
- Dresseer de romige asperges naast de puree en besprenkel met de waterkersolie.
Bestel ingrediënten