Gebakken zeebaars met cantharellen en een groene kruidenolie
4 couverts
30 min
Ingrediënten
- 4 st zeebaars filets
- 120 gr cantharellen
- 8 st groene asperges
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 ml olijfolie
- 6 takjes kervel
- 6 takjes dille
- half bosje waterkers
Bereidingswijze
- Maak de zeebaars schoon, snijd de middelste graat eruit. Snijd de filets in 3 gelijke stukken.
- Was en droog de spinazie. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de onderkant van de asperges af. Maak de cantharellen schoon.
- Kook de asperges in kokende water voor c.a. een halve minuut zodat deze beetgaar zijn, koel daarna direct terug in ijskoud water.
- Blanceer de waterkers, dille en kervel voor een paar seconden en koel deze direct terug in ijs water. Houd een paar takjes kervel, dille en waterkers achter voor als kleine salade bij het hoofdgerecht.
- Laat de geblancheerde kruiden goed uitdrogen op een droge doek.
- Draai vervolgens de kruiden door in een blender en voeg langzaam de olijfolie toe totdat er een mooie groene olie ontstaat. Breng de olie op smaak met peper en zout. Doe de grove olie in uitgeknepen natte doek met een zeef en een kom eronder, laat de olie langzaam uitlekken.
- Leg de zeebaars filets in een pan met een laagje koude olie en zout. Wanneer de huid van de zeebaars krokant is draai hem om in de pan en bak hem daar maximaal 1 minuut op door.
- Fruit de helft van de ui en knoflook in een steelpan, wok de spinazie en maak op smaak met zout.
- Fruit de rest van de ui en knoflook in een bakpan en bak de cantharellen gaar, maak op smaak met zout en peper.
Bordopmaak
- Leg op drie punten op het bord de gebakken spinazie. Leg daarboven op de gebakken zeebaars met de huid naar boven.
- Leg speels tussen de zeebaars de gebakken cantharellen en de groene asperges.
- Dresseer de takjes dille, waterkers en kervel over het geheel heen.
- Drapeer een paar lepels groene kruiden olie rondom de vis heen.
Wijntip
Cecilia beretta Brognoligo soave classico
Strogele wijn met groene reflecties en een verleidelijke neus van witte bloemen zoals acacia en lindebloesem. Mooie fijne frisse zuren van rijpe appel met achteraf toetsen van abrikoos en amandel. Een zachte delicate wijn.
Bestel ingrediënten