Gegaarde lamsschenkel op pappardelle met bleekselderij en Toscaanse kruiden
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 4 st lamsschenkels
- 500 gr pappardelle
- 2 tenen knoflook
- 50 gr toscaanse kruiden
- 130 ml lams jus
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 st winterpeen
- 1 st paprika
- 3 stengels bleekselderij
- 1 st ui
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
Bereidingswijze
- Maak de ui en knoflook schoon.
- Snijd alle bouquet groenten in kleine gelijke stukken en zet deze aan met de ui en de knoflook en gehakte rozemarijn en tijm.
- Verwarm ondertussen de sousvide gegaarde lamschenkel in een pan warm water.
- Voeg de Toscaanse kruidenmix en de tomatenblokjes toe aan de groenten.
- Ontzuur dit kort en voeg vervolgens de lamsjus toe met een scheut water.
- Kook de pappardelle al dente in een pan ruimkokend water met een snufje zout.
- Pureer de groentensaus en wrijf deze door een zeef heen.
- Wanneer de saus net iets te dik is kun je hem afvlakken met een beetje kippenbouillon.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Bordopmaak
- Haal de pasta door de saus heen en leg deze vervolgens in een diep bord.
- Leg de warme lamschenkel boven op de pasta en giet vervolgens royaal saus over het bord heen.
Bestel ingrediënten