Gegrilde bavette met een crème van zoete aardappel en rode wijn saus
4 couverts
25 minuten
Ingrediënten
- 640 gr Bavette
- 500 gr Zoete aardappel
- 15 ml Kookroom
- 10 gr Roomboter
- 1 bosje Groene asperges
- 1 st Roodlof
- 8 takjes Veldsla
- 1 bakje Affilla cress
- 250 gr Kastanje champignons
- 20 ml Rode wijn saus
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Kook deze vervolgens gaar in water met een snuf zout.
- Kook de room en breng deze op smaak met peper en zout. Giet de zoete aardappel af zodra deze gaar is, en stoof hem vervolgens droog in de pan.
- Draai hierna de aardappel door in een blender en giet hier de warme room bij. Voeg tijdens het draaien de koude roomboter toe totdat er een mooie gladde crème ontstaat.
- Maak de groene asperges schoon en snijd hier de achterkantjes van af. Blancheer deze vervolgens beetgaar in een pan kokend water met zout.
- Snijd de champignons in kleine stukken en bak deze gaar.
- Kruid de bavette en bak deze medium in een pan.
- Kook de rode wijn saus in.
Bordopmaak
- Maak met een lepel een mooie streep met de zoete aardappel crème.
- Leg de asperges samen met de gebakken champignons op de crème.
- Trancheer de bavette en leg over de asperges heen.
- Saus het gerecht af en steek op het laatst rauwe blaadjes roodlof in de crème en garneer het geheel af met de Affilla cress.
Bestel ingrediënten