Gegrilde dorade van de BBQ met tijm, rozemarijn, dille en venkel
1 couvert
30 minuten
Ingrediënten
- 1 st dorade
- 1 st citroen
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 2 takken dille
- 2 dl olijfolie
- 150 gr venkel
- peper en grof zeezout naar smaak
Bereidingswijze
- Steek de BBQ aan en zorg dat je de mogelijkheid hebt tot direct en indirect grillen.
- Maak de dorade goed schoon en dep deze vervolgens droog.
- Snijd de citroen in zes plakjes. Snijd de dorade enkele keren in de filet in. Leg hierin de citroenplakjes, dit zorgt voor extra smaak en een gelijkmatige garing.
- Smeer de buikholte en de vis zelf in met de olie.
- Meng de tijm, rozemarijn, gesneden venkel en het zeezout en stop dit in de buik van de dorade.
- Grill de dorade om en om boven matige directe hitte tot de filet mooi loskomt van de graat.
- Heb je een dikke vis? Gaar hem dan eerst indirect.
Bordopmaak
- Garneer op de plank af met gesneden venkel en citroenpartjes.
Bestel ingrediënten