Gegrilde Redefine Bavette met oesterzwam, snijbiet, witlof en een groenten jus
- 280 gr Redefine Bavette
- 200 gr oesterzwam
- 400 gr witlof
- 320 gr snijbiet
- 2 st zoete aardappel
- 50 ml vegan jus
- 20 ml vegan kookroom
- 10 gr vegan boter
- zout en peper naar smaak
- 1 bakje affilla cress
Stap 1: Bereiding Bavette
-
Snijd de bavette in medaillons van ongeveer 3 cm breed, zorg ervoor dat je mooie gelijke stukken krijgt.
-
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de medaillons 4 minuten per zijde voor een perfecte medium-rare gaarheid. Draai ze maar één keer om, zodat ze een mooie korst krijgen. Breng de medaillons op smaak met zout en peper terwijl ze in de pan liggen.
-
Haal de gebakken medaillons uit de pan en laat ze even rusten. Snijd ze vervolgens tegen de draad in, in dunne plakjes voor een heerlijk malse textuur.
Stap 2: Bereiding Groenten
-
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de hele blaadjes snijbiet gedurende 1-2 minuten, totdat ze helder groen en iets zachter zijn. Haal ze uit het kokende water en dompel ze meteen in een kom met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Laat ze uitlekken.
-
In een andere koekenpan, verhit wat boter op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen tot ze heerlijk goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met een vleugje zout en peper voor extra smaak.
-
Snijd de witlof door de helft in de lengte en bak ze aan alle zijden in dezelfde pan als de oesterzwammen. De witlof wordt lekker gekarameliseerd en behoudt zijn knapperige textuur. Breng op smaak met zout en peper voor een gebalanceerde smaak.
Stap 3: Romige Zoete Aardappelpuree
-
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in een pan met ruim kokend gezouten water tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat ze even uitstomen.
-
In een grote kom, pureer de gekookte zoete aardappelen tot een zijdezachte puree. Voeg kookroom en boter toe om de puree romig te maken. Breng op smaak met zout en peper voor een onweerstaanbare smaakbeleving.
-
Aan de rechterkant van het bord, maak je een lang gootje van de romige zoete aardappelpuree met behulp van een eetlepel.
-
Spuit vier mooie dotten van de puree naast elkaar op het gootje.
-
Leg op elke dot puree een gebakken witlofhelft voor een aantrekkelijke presentatie.
-
Verdeel de gebakken oesterzwammen en blanched snijbiet tussen de witlof, zodat het geheel een kleurrijk en smakelijk geheel vormt.
-
Aan de andere zijde van het bord plaats je de heerlijk getrancheerde bavette voor een smaakvolle vleeservaring.
-
Giet een beetje van het smakelijke vleesjus in het midden van het bord voor een extra dimensie aan de maaltijd.
-
Maak het gerecht af door wat verse cress over het geheel te strooien voor een frisse en smaakvolle finishing touch.