Gegrilde T-Bone steak met in gerookte olijfolie en geroosterde winterpeen
4 couverts
25 min
Ingrediënten
- 4 premium T-Bone steaks (ca. 500 gr per stuk)
- 40 ml valderrama smoked arbequina
- 10 gr verse tijm
- 10 gr verse rozemarijn
Geroosterde groente:
- 250 winterpeen
- 250 gr gele winterpeen
- 250 gr paarse winterpeen
- 5 gr verse knoflook
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van ca. 200°C.
- Hak de knoflook, schil de winterpenen en snij in dikke batonettes. Meng hier de olijfolie door en rooster de groente ca. 10 minuten op de barbecue. Strooi op het laatst de takjes tijm en rozemarijn erover.
- Gril de T-Bone aan beide kanten op de barbecue tot de gewenste cuisson is bereikt. Naar smaak rosé, medium of doorbakken.
Bordopmaak
Verdeel de geroosterde groente op een houten plank en dresseer hier de gegrilde T-bone steak op.
Wijntip
Bodegas Carrau Tannat Cabernet Sauv. Gran Reserva
De wijn rijpt 13 tot 18 maanden op eiken houten vaten met als resultaat een prachtige donkere kleur met tonen van zwarte bessen, peper en eikenhout. Je proeft rijp fruit zoals pruimen, frambozen, zwarte bessen maar daarnaast ook veel kruidigheid. De wijn is niet te zwaar en biedt zelfs nog wat frisheid.
Bestel ingrediënten