Gemarineerde coquille met passievrucht, shi-take en een crumble van olijvenbrood
4 couverts
15 min
Ingrediënten
- 4 st coquille
- 4 st coquille schelpen
- 1 passievrucht
- 4 st middel grootte shi-take
- 1 olijvenbrood
- 2 st eetbare bloem (paars)
- 12 takjes daikon cress
Bereidingswijze
- Snij het olijvenbrood in plakken en laat deze drogen in een oven op 160 graden voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat het afkoelen en draai het daarna door in de blender zodat je een crumble ervan krijgt.
- Snij de coquille in dunnen plakjes en leg die in de coquille schelp.
- Lepel de passievrucht leeg doe dit in een bakje. Bak de shi-take kort aan in de pan zodat die gaar wordt.
- Pluk de blaadjes van de bloemen en pluk de daikon cress.
Bordopmaak
- Leg de gesneden coquille in de schelp, strooi wat peper en zout over de coquille, verdeel daarover de passievrucht.
- Leg in het midden van de coquille de gebakken shi-take. Doe een klein streepje crumble over de coquille.
- Verdeel over het geheel de blaadjes bloemen en de daikon cress.
Wijntip
Luc pirlet 2019 Viognier Pays d'Oc
Heerlijke wijn van Luc Pirlet, 100% Viognier: volfruitig, lichtkruidig, zachte zuren, mild van smaak. De wijn krijgt tegenwoordig een korte opvoeding op eikenhouten vaten en dat geeft de wijn een mooie zweem van vanille en caramel, naast een lichte bloemigheid, heel karakteristiek voor Viognier.
Bestel ingrediënten