Gemarineerde shortrib met gepofte zoete aardappel
4 couverts
90 minuten
Ingrediënten
- 2600 gr runderspareribs (shortribs)
- 250 ml BBQ-saus
- 2 st zoete aardappel (à ca. 100 gr)
- 2 st gekookte maiskolven
- 60 ml crème fraîche
- 8 gr peterselie
- 20 gr spekblokjes
- ½ st bosui
Bereidingswijze
Ca. 8 uur van te voren
- Start ongeveer 8 uur van tevoren met de voorbereidingen voor de shortribs. Smeer de ribs goed in met de saus en zet ze in de barbecue op 100°C. Smeer de ribs om het half uur in met de saus.
- Gaar het vlees tot het makkelijk van het bot valt.
Mise en place
- Pak de zoete aardappel in met aluminiumfolie en gaar deze 1 à 1,5 uur in de barbecue op 140°C.
- Snij de maiskolven op het gewenste formaat en gril deze op de barbecue zodat er strepen op komen.
- Gril de ribs nog even voorzichtig na op de barbecue. Blijf smeren!*
- Was, pluk en droog de peterselie en hak fijn.
- Bak de spekjes uit.
- Snij de bosui in schuine ruitjes.
* Let op: laat de ribs niet uitdrogen, dus blijf er continu saus op smeren.
Bordopmaak
- Dresseer de ribs op een plank en leg de gegrilde mais er speels naast.
- Pak de zoete aardappel uit, snij in, schep hier de crème fraîche in en bestrooi met spekjes en peterselie.
- Garneer met de bosui.
Bestel ingrediënten