Gemengde tomaten salade met venkel, bleekselderij en lavas
10 personen
30 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Hellmann's.
Ingrediënten
200 g venkel, dun gesneden
200 g bleekselderij, dun gesneden
3 kg gemengde tomaten, in stukken gesneden
10 g lavas, fijngehakt
2 dl Hellmann’s Dressing Klassiek
2 takjes basilicum, blaadjes geplukt
Bereidingswijze
Voorbereiden van de groenten:
- Maak de venkel en bleekselderij schoon. Gebruik een mandoline om ze dun te snijden voor een mooie, gelijkmatige structuur.
- Leg de gesneden venkel en bleekselderij in een kom met ijswater om ze extra knapperig te maken.
Tomaten voorbereiden:
- Was de gemengde tomaten grondig en snijd ze naar eigen inzicht in grove stukken of plakjes, afhankelijk van de grootte en vorm.
Dressing maken:
- Hak de lavas zeer fijn en meng deze door de klassieke Hellmann’s dressing voor extra smaak.
Bord opmaak
- Verdeel de stukken tomaat gelijkmatig over de borden of schalen.
- Haal de venkel en bleekselderij uit het ijswater en laat goed uitlekken.
- Leg deze knapperige groenten bovenop de tomaten.
- Besprenkel de salade met de lavas dressing.
- Garneer de salade met enkele blaadjes verse basilicum voor een frisse en geurige afwerking.
Bestel ingrediënten